الخميس، 30 أبريل 2009

Drama in Apeldoorn in Nederland

عليكم
donderdag, 30 april 2009 السلام

--------------------------------------------------------------------------------
Drama Apeldoorn eist vijfde slachtoffer(Novum) - Het drama in Apeldoorn heeft een vijfde slachtoffer geëist. Dat meldt een woordvoerder van de Gelderse gemeente. Hij wil niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

De andere vier mensen die zijn overleden, zijn twee mannen en twee vrouwen. Twaalf anderen raakten gewond, onder wie twee leden van de marechaussee en drie kinderen van 9, 15 en 16 jaar. Vier van hen zijn er zeer ernstig aan toen.

De 38-jarige man uit Huissen die op het publiek inreed en in het autowrak heeft gezegd dat zijn doelwit de koninklijke familie was, verkeert in levensgevaar. Hem wordt een aanslag en moord ten laste gelegd.

De gemeente Apeldoorn overlegt vrijdag over het tijdstip en de manier waarop de slachtoffers die donderdag vielen tijdens de Koninginnedagviering worden herdacht. "We nemen nu nog geen beslissing, de aandacht gaat nu naar de slachtoffers", zegt de woordvoerder. "We willen dat veel mensen komen, dat ga je niet overhaast doen."

Dominee Rob Visser organiseert vrijdagavond op eigen initiatief een bijeenkomst in de Grote Kerk in Apeldoorn, waarbij wordt stilgestaan bij het incident. "Het initiatief wordt gewaardeerd, maar het is geen herdenking", aldus de woordvoerder van Apeldoorn. De gemeente heeft inmiddels een condoleanceregister geopend.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

السلام عليكم ضع تعليقك وأترك بصمتك علي الموضوع مع خالص أحترامي وتقديري